KOLIBRI KAPITAL

Kolibri Kapital AS er et norsk investeringsselskap som gir fattige i utviklingsland muligheten til å realisere sine drømmer og bygge seg et bedre liv

Hjelp til selvhjelp

Over 1/4 av verdens befolkning har i dag ingen tilgang til helt vanlige banktjenester.  Tjenester som vi i Norge tar for gitt; som betalingstjenester for strøm- og vannregninger; sparekonto; forsikring; og muligheten til å låne penger til å finansiere ting som småbedrifter, skole eller husbygging.

Mikrofinansinstitusjoner er satt opp spesielt for å betjene fattige og deres behov, der vanlige banker ikke er tilgjengelig, på de fattiges premisser og med fornuftige og bærekraftige renter.

Kolibri finansierer dyktige mikrofinansinstitusjoner i Latin-Amerika, Asia og Afrika og dermed bidrar til at flere fattige får muligheten til å bygge seg et bedre liv.

Kolibri Kapital ble grunnlagt i juni 2000 og er i dag finansiert av over 400 privatpersoner og organisasjoner som har investert aksjer i selskapet. Selskapet hadde ved slutten av 2016 en egenkapital på kr 30 millioner kroner, som selskapet låner ut.

Kolibri Kapital børsnoteres.

 Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix. Kolibri Kapital børsnoteres på Merkur Market.